Arrel·lab: Laboratori de fibres vegetals

Data: 2021-2022

Col·labora: La Societat d’Amics de la Serra d’Espadà i el Espacio de Encuentros Rurales La Surera

Finançament: CaixaBank, Fundació Caixa Castelló i Generalitat Valenciana

Un laboratori guiat per artesanas i artesanes, amb molta experiencia en un material determinat, a un grup de participants tancat durant uns mesos fins arribar a la etapa final d’experimentació personal.

Aquest a tingut com a precedent l’experiència de Suberlab al voltant del suro, projecte que es va dur a terme al 2020-2021 també al espai de La Surera (Almedíjar). Aquest projecte va ser coordinat i exexcutat per la Societat d’Amics de la Serra Espadà (SASE), que ens ha acompanyat en aquesta edició de fibres como a entitat encarregada de la gestió económica del projecte.

Podeu veure tota la información relativa a SuberLab a les seues xarxes de IG (laboratorio_subersivo) i també al blog del Laboratori Subersiu on es desenvolupa junt a la experiencia de FibresLab (https://suberlab.org )

Com a resultat d’aquesta experiencia previa part dels participants a les formacions i residència han creat una associació anomenada Cor de Suro (IG: cordesuro) que treballa per la difussió dels coneixements al voltant del suro i realitza artesanies amb aquest material.

En aquesta edició, 2021-2022, el recurs natural protagonista son les fibres vegetals, i des d’Arrelaires hem tingut el plaer de treballar en la coordinació i execució de les activitats d’aquesta formació.

La formació està estructurada en 5 mòduls mensuals i una residència final on cada participant desenvoluparà un projecte personal o colectiu, finalitzant amb una exposició pública dels resultats al poble d’Almedíjar.

Aquest és el temari que están treballant el grup fixe de 11 participants de localitats veines a la Serra Espadà:

· Mòdul 1- Experimentació amb difents fibres vegetals (Ona Trepat,Serinyà, Girona)

· Mòdul 2- L’espart (Simone Simons, Xelva, València)

· Mòdul 3- El vímet (Cristian Real, Barcelona)

· Mòdul 4- La boga (Amparo, València)

· Mòdul 5- Tints naturals per fibres (Victoria Vivancos, Catedra Unesco, Valencia) / Les fibres a gran escala (Aleix Grifoll, Girona)

· Residència creativa i exposició dels resultats

Siguiente
Siguiente

ALQUIMIA VEGETAL Formació continua